woensdag 26 juni 2013

Op zaterdag 29 juni 2013 vindt voor de tweede keer de Duckrace in Alphen aan den Rijn plaats. In de Rhijnhaven zullen de eendjes met elkaar de strijd aan gaan. Zoals de naam al doet vermoeden: het is een race tussen eendjes! Alleen geen echte eenden maar badeendjes. Duizenden gele badeendjes worden op een spectaculaire manier in de Rhijnhaven te water gelaten en gaan vervolgens met elkaar een race aan. De eendjes zwemmen niet vanzelf, daarbij worden ze geholpen.

Ieder eendje is gekoppeld aan één lotnummer. Deze kunnen gekocht worden door zowel particulieren als bedrijven. Met het kopen van een lotnummer adopteer je dus eigenlijk een eendje. Het eendje dat als eerste over de finish komt zwemt de hoofdprijs binnen voor het bijbehorende lotnummer.  Met de opbrengst van de verkochte lotnummers worden drie goede doelen gesteund.

Waar is de Duckrace?
In de Rhijnhaven van Alphen aan den Rijn. Maar op 29 juni zul je daar veel meer vinden dan kwakende eenden. Op de kade staan diverse kraampjes met eten, drinken en ander vermaak. En natuurlijk vele adoptie ouders om hun eendje aan te moedigen!

www.duckracealphenaandenrijn.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten